tovekragset-3_SMALL_2.jpg
tovekragset-28_SMALL.jpg
tovekragset-3_SMALL_2.jpg

Artister


Pianisten

 

 

SCROLL DOWN

Artister


Pianisten

 

 

Tove Kragset er en svært anerkjent og allsidig musiker med lang erfaring som pianist, komponist, akkompagnatør, arrangør og kapellmester. Hun er musikalsk ansvarlig for en rekke forestillinger og show innen teater- og revyscenen, og er fast akkompagnatør for mange av landets fremste artister, som Bjarte Hjelmeland, Herborg Kråkevik, Trond-Viggo Torgersen, Helene Bøksle, Åse Kleveland og Lene Kongsvik. Hun er kapellmester for en av landets største juleturnéer "Stille Natt Hellige Natt", og i tillegg er hun ettertraktet som arrangør og komponist, skriver for artister og teater-/TV-produksjoner, har en egen korserie ved Norsk Musikforlag og driver sitt eget forlag; Kragset Forlag. 

Tove behersker mange stilarter innen sitt utøvende yrke, alt fra klassisk repertoar til mer improviserende art,
og hun har utviklet en særskilt kompetanse innen akkompagnement. Hun har studert klassisk klaver ved Griegakademiet i Bergen og har en Cand.Philol. grad fra Høgskolen i Bergen med sin hovedfagsoppgave
"Kunsten å akkompagnere" (2003). 


"Det er absolutt mulig å karakterisere Tove Kragset som musikalsk tusenkunstner og uvurderlig hjelpemotor."

Hugo Lauritz Jenssen


artister:

Bjarte Hjelmeland

Bjarte Hjelmeland

"Å spille sammen med Tove er en intens følelse av kontakt. På samme måte som en tangodanser aktivt kjenner etter signaler fra partneren, på samme måte lytter hun etter variasjoner og impulser fra den hun spiller med, lar seg føre, rive med, yter motstand, bidrar. Hele tiden tett, tett inntil. Derfor blir jeg aldri akkompagnert  av Tove… Vi lager noe sammen… Vi danser.»

Helene Bøksle

Helene Bøksle

"Gjennom sangen når man inn på en helt spesiell måte hvis man synger og er tilstede med hele seg - da åpner man lukkede dører. Men for å kunne formidle og få frem tonene er jeg avhengig av en musikalsk medsøster som Tove, hun får frem roen, stemningen og gjør melodiene sterkere og gyldne! Jeg er utrolig heldig og veldig takknemlig over å ha henne med på laget!"

Åse Kleveland

Åse Kleveland

"Tove Kragset er en fremragende arrangør, musiker og kapellmester som jeg har hatt stor glede av å samarbeide med de siste årene. 

Hun er musikalsk allsidig, ustoppelig kreativ, pålitelig og velorganisert. Anbefales på det varmeste!"


Herborg Kråkevik

Herborg Kråkevik

"Tove har imponert meg med nærværet sitt og det tydelege uttrykket. Musikalsk har ho utvikla ideane våre til å klinga endå finare enn me drøymde om og som pianist briljerer ho i forestillinga. Eg er enormt takksam for at ho vart me på laget vårt  og for at ho gjev så mykje meir enn me hadde forventa oss. Eg gler meg til kvar forestilling saman med Tove!"

Trond Viggo Torgersen

Trond Viggo Torgersen

"Jeg har jobbet sammen med Tove siden 2004, som fra første dag viste at hun har en personlig innlevelse som preget forestillingene. En dyktig kvinnestemme som korer samtidig som hun har et sikkert grep om tangenene er ikke noe man er bortskjemt med. I tillegg er hun en liten trivselskaramell med et godt smil og sans for humor og ler spontant, også på scenen, noe humorister setter stor pris på. Tove er en godtepose av en medspiller på jobb. Hun legger sin smak, profesjonalitet og inderlighet inn i opplevelsen som gjør meg stolt av å si at jeg jobber med Tove." 

Lene Kongsvik

Lene Kongsvik

"Tove Kragset var pianist (og eneste livemusiker) på showet mitt, "Lene for President". En lyttende, stålproff medspiller som var med å farge musikk og tekster - nyansert og lekkert, med innlevelse - og med snert. En ren luksus! I tillegg har Tove et engasjement, ikke bare for det kunstneriske, men for folka hun jobber med, som varmer og preger alle rundt henne." 

 

 

 
tovekragset-28_SMALL.jpg

Sponsor


Sponsoren

HELLSTRØMFLYGEL & PIANO

Sponsor


Sponsoren

HELLSTRØMFLYGEL & PIANO

Tove eier et C.Bechstein M/P 192 levert nytt av Trond Hellstrøm v/ Hellstrøm Flygel & Piano. Trond tar seg av all service på dette flygelet, og har også restaurert et eldre Seiler piano fra 1910 som Tove har i sitt studio.

Hellstrøm Flygel & Piano